Met droge voeten

Op 18 september 2018 werd op het gemeentehuis te Lichtenvoorde het boek "Met droge voeten... " door de Vereniging van Oudeidkunde te Lichtenvoorde gepresenteerd aan de burgemeester van Oost Gelre Annet Bronsvoort.
Het is geen ‘gewoon’ boek maar een stickerboek waarin plaats is voor 216 stickers. De Vereniging voor Oudheidkunde te Lichtenvoorde is blij dit boek samen met Pascal Bennink van Jumbo Bennink, Van Heijdenstraat, Lichtevoorde te hebben mogen samenstellen.
Jumbo geeft het boek uit en neemt alle kosten daaraan verbonden op zich. 
De VOL heeft gezorgd voor aanlevering van de tekst én voor de historische afbeeldingen op de stickers. Het geheel betreft de geschiedenis van de oude gemeente Lichtenvoorde. 
Het boek heeft ook een educatieve bedoeling. Gehoopt wordt dat er met name bij de jeugd meer interesse voor de de geschiedenis van Lichtenvoorde en haar kerkdorpen zal ontstaan.
De stickers zijn te verkrijgen bij Jumbo Bennink in Lichtenvoorde, waar U bij iedere  € 10,- aan boodschappen een zakje met stickers ontvangt. 
De titel van het boek ‘Met droge voeten… ‘ voert terug naar de plaatsnaam Lichtenvoorde. Die is afgeleid van “lichte voorde’ ofwel: een makkelijk en met droge voeten te doorwaden plek in de in haar gebied aanwezige beek. 
Mocht u vragen hebben naar aanleiding van bovenvermeld artikel dan kunt u die stellen aan ons secretariaat ( zie onder Contact op de Homepage).
 

Burgemeester Annet Bronsvoort ontvangt het door Henk Hanselman aangeboden boek.
Burgemeester Annet Bronsvoort met auteurs van het boek. Vlnr. Ben Renderink, Henk Hanselman en Godfried Nijs van de VOL en Pascal Bennink van Jumbo Bennink. De heer Adema ontbreekt op deze foto.
Nogmaals de auteurs en enkele VOL bestuursleden. Vlnr: Pascal Bennink(Jumbo Bennink) Henk Hanselman, Frits van Lochem, Ben Renderink, Godfried Nijs en André Sonderen.
Term: