Ain boer wol noa zien noaber tou..

Een Gronings lied over een boer die naar zijn buur gaat en zijn vrouw tegen haar zin thuis laat. Als hij thuiskomt slaat zijn boze vrouw hem met de "berestok" op zijn  kop. Hij gaat zich daar over beklagen bij zijn buur. Die buur is echter hetzetzelfde (krek zie zo) overkomen met zijn eigen vrouw.
Het lied wordt gezongen door het Klein Mannenkoor Lichtenvoorde (Nonet), met als tenorsolist Ben Stevens.
Het koor werd opgericht in 1985 en ging op 1 januari 1995 ter ziele. Het stond onder leiding van Harry Weenink uit Lichtenvoorde.

Onderstaand een foto van het koor in de samenstelling op 18-3-1988 bij Erve Kots in Lievelde.  Vlnr: Harry Weenink, Antoon Rouwhorst, Tiny Doppen (piano), Theo Holweg, Johan Hummelink, Frans Hund, Jo Boerboom, Jan Weelink, Antoon te Plate, Domien Schrage en Antoon Wekking.

1988. Klein Mannenkoor Lichtenvoorde bij Erve Kots in Lievelde.

audio:
Term: